«Er vi fremme snart?» - Slik overlever hele familien bilturen

En lang biltur med små barn kan være en prøvelse i sommervarmen, har man flaks er det gjerne kø nedover E18 mot Dyreparken også. Med enkle forberedelser og leker som hele familien synes er moro, kan bilturen bli en riktig så hyggelig del av familieferien!

 
 
 
 

Ha tålmodighet!

Dette er listens aller viktigste punkt. Ja, firehundreogfemtiende gangen seks åringen spør «Er vi fremme snart?», «Hvor langt er det igjen?», «Hvor langt er en mil?», går det på tålmodigheten løs. Men husk at barn ikke har samme oppfatning av tid, rom og fart som voksne. Forklar avstand og tid på en måte som kan være begripelig for barnet. «Frem og tilbake til bestemor tre ganger», eller «Like lenge som en fotballkamp».


Tekniske duppeditter!

En bærbar DVD-spiller eller et nettbrett kan få timene til å fly. Pakk ned filmer, eller gjør klar iPaden til noen timer på veien. Husk at disse må festes på forsvarlig vis, løse gjenstander i bilen er livsfarlig. Men husk at filmtitting øker faren for bilsyke, les et par punkter nedover.


Lydbøker og musikk!

En lydbok som passer for hele familien får timene til å fly, og en ekstra spennende en gjør at barna ikke vil gå ut av bilen når dere har pause. Musikk som hele familien kan synge med til er også gøy for alle sammen.


Sunn snacks!

Klisne barnehender og blodsukker på heisatur er noe man helst vil unngå på de lengste turene. Pakk med god, sunn snacks uten sukker, som holder blodsukkeret stabilt. Babygulrøtter, agurkstaver, Babybel, druer, bananer, nøtter og rosiner er både godt og sunt for store og små.


Godt selskap!

Så fremt det ikke er du som sitter bak rattet, sett deg i baksetet sammen med barna en stund. Dere kan snakke sammen, spille kort, lese bok, synge en sang, se en film, alt etter som hva dere har lyst til


Unngå bilsyke!

Apoteket selger tabletter som man bør ta et par timer før man setter seg i bilen. Kjerringråd som skal gi god effekt er et akupressurarmbånd du har rundt armen som legger press på et akupunkturpunkt på innsiden av håndleddet, eller rett og slett sette et plaster over navlen. Unngå dessuten at bilen blir for varm og luften for klam.


Leker for hele familien!

En morsom lek som alle kan delta i kan få tiden til å fly. «Mitt skip er lastet med» er en morsom ordlek som kan pågå i det uendelige. Bilbingo får du ofte gratis på bensinstasjoner i sommermånedene, og Kortskalle er alle morsomme leker man ikke går lei.


Pauser!

Sist men ikke minst. Barn liker pauser, og barn liker is. Selv om dere kanskje helst vil nå målet så fort som mulig, er det lurt at bilturen blir på barnas premisser for å bevare husfreden. Har man det hyggelig underveis og slipper stress og krangling, kan turen i seg selv være en del av ferien alle ser tilbake på med et smil.

Følger du disse rådene bør bilturen bli utholdelig for både store og små! Ta gjerne kontakt med Ragnar Olsen om du har spørsmål om sikring av barn i bil.
Kommentarer

Bli den første til å kommentere.

Slik blir bilturen hyggelig

Ragnar Olsen
04.06.2018 14:14
Det finnes et hav av bilbarnestoler der ute, og mange mer eller mindre gode råd. Her har vi samlet 7 ti...
Kommentarer (viser 0 av 0):
Ragnar Olsen
02.05.2018 09:12
Klippan har siden 1959 fokusert på bilsikkerhet. De startet med produksjon av bilbelter, og senere star...
Kommentarer (viser 0 av 0):
Ragnar Olsen
24.04.2018 08:00
Klippan Century er en bakovervendt bilstol som kan brukes til barna er 125 cm lange, og opp til 25 kilo...
Ragnar Olsen
22.03.2018 08:13
Facebookgruppa «Bilstoler» har i skrivende stund mer enn 13000 medlemmer, og medlemsmassen vokser hurti...
Kommentarer (viser 0 av 0):
Ragnar Olsen
25.01.2018 11:37
Klippan Century er en ren bakovervendt stol, som kan brukes lenger enn andre bilstoler. Stolen passer f...
Kommentarer (viser 0 av 0):